Protecția datelor cu caracter personal

GDPR, cum mai este numit Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, se aplică tuturor statelor membre ale Uniunii Europene începând cu data de 25 mai 2018, deci inclusiv României.

 

Tot în 2018, la nivel național a fost adoptată Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a GDPR.

 

Normele în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal trebuie respectate și implementate de orice operator care prelucrează date cu caracter personal. Cei care nu le respectă riscă sancțiuni destul de mari.

 

Vă putem oferi consultanță juridică pentru implementarea procedurilor necesare, care să asigure respectarea prevederilor în materie de protecție a datelor cu caracter personal, în funcție de specificul activității dvs. și de datele personale pe care le prelucrați.

 

Pentru întrebări sau sfaturi, ne puteți contacta prin email, telefon, sau ne puteți transmite un mesaj prin intermediul formularului de contact din site.